От сутринта опашка от вярващи се образува пред храм-паметника Свети Александър

...
От сутринта опашка от вярващи се образува пред храм-паметника Свети Александър
Коментари Харесай

Поклон пред патриарх Неофит

От сутринта опашка от вярващи се образува пред храм-паметника " Свети Александър Невски ", където са положени тленните остатъци на Патриарх Неофит.

Третият Български патриарх след възобновяване на църквата ни почина в сряда на 78-годишна възраст.

Заради кончината му е разгласен двудневен народен печал.

Ковчегът с тялото му е подложен в центъра на храм-паметника.

Опашката обаче се виеше по целия площад - още от старинната катедралата " Св. София ".

В храма участват митрополити от Светия синод, а доста вярващи чакаха дълго пред храма и вътре в него, с цел да се поклонят и да отдадат респект пред патриарха.

По решение на Светия синод през днешния ден тленните остатъци на Неофит ще останат изложени в " Св. Александър Невски ". 

Утре 16 март, събота, от 9:30 часа ще бъде отслужена заупокойна Света литургия, а после опело. С литийно шествие тленните остатъци на патриарха ще бъдат пренесени до митрополитската катедрала " Св. Неделя ", където ще бъдат заровени.

На място през днешния ден пристигнаха доста политици, отпред с водачите на законодателната и изпълнителната власт Росен Желязков, Николай Денков и Мария Габриел.

Пред тленните остатъци на дядо Неофит се поклониха президентът Румен Радев...

... кметът на София Васил Терзиев и мн. други


Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР